illegális bevándorlás

2021.10.16. 23:40

Újabb embercsempészt fogtak el az M9-es Tolna megyei szakaszán

A francia rendszámú autóban a török sofőr hét illegális bevándorlót szállított.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

A Tolna megyei rendőrök szombaton 20 óra 55 perckor ellenőriztek egy francia rendszámú személygépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy török férfi vezette, aki hét illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: police.hu

Az illegális bevándorlókat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a török sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Az ő előállítása jelenleg is folyamatban van – írta szombaton későn este a police.hu.

Mint arról korábban a TEOL.hu is beszámolt, nem ez volt az első eset szombaton, reggel ugyanis egy svájci rendszámú, sárga színű furgonban harminckét illegális migránst szállítottak az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.

https://www.teol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/harmincket-szirt-hozott-a-sarga-furgon-4113299/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában