előadás

2021.11.27. 15:15

Az áldozatsegítésről hallhattak Pálfán és Simontornyán

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke Fügedi László tartott előadást a héten Pálfán és Simontornyán az áldozatsegítésről és annak lehetőségeiről – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

A magyar áldozatsegítő szervezet, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület a nyugat-európai áldozatvédő szervezetek mintájára, 1989. december 21-én alakult és 1992 óta aktív tagja az Európai Áldozattámogató Szervezetnek. A kelet-európai országok között elsőként alakult áldozatsegítő szervezet, a magyar Fehér Gyűrű konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények vétlen – részben a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatainak és hozzátartozóiknak. A segítség nem csak anyagi jellegű, a koordinátorok és közreműködők segítségével lelki támogatást is nyújt az érintetteknek.

Az egyesület elnöke, Fügedi László a héten Tolna megyébe is ellátogatott, és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi kapcsolattartó Munkacsoportjának, valamint a Fehér Gyűrű Egyesület helyi koordinátorának, János Annának a közreműködésével előbb Pálfán, majd Simontornyán tartott előadást az érdeklődőknek. A rendezvényen az áldozatsegítés lehetőségeiről és módjairól hallhattak hasznos információkat az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában