Illegális bevándorlás

2021.11.16. 18:34

Honfitársait akarta nyugatra csempészni a török sofőr

A Tolna megyei rendőrök ezúttal egy török sofőrt állítottak elő, aki három, szintén török állampolgárt szállított.

TEOL

Forrás: TMRFK

Az egyenruhások november 15-én 18 óra 30 perckor ellenőriztek egy német rendszámú BMW-t az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. Az autót egy 32 éves török férfi vezette. A kocsiban a sofőrön kívül három, szintén török állampolgár utazott – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az utasok által átadott okmányok alapos ellenőrzése során megállapították, hogy Magyarországra érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A három török állampolgárt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai átadták az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársainak a további eljárás lefolytatására.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben november 16-án embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A 32 éves török sofőr előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe veszik.

Ebben a német rendszámú autóban utaztak (Fotó: TMRFK)

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában