tűzeset

2021.11.01. 18:25

Kigyulladt a termálfürdő tetőszerkezete Tamásiban!

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Tűz keletkezett a termálfürdő tetőszerkezetén Tamásiban, a Hársfa utcában. A helyszínre a dombóvári és a siófoki hivatásos, valamint a tamási önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték az izzó részek oltását – közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Frissítés (18:41):

Porga Ferencet, Tamási polgármesterét nem sokkal hétfő este fél hét előtt sikerült utolérni telefonon. Elmondta, hogy valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe, a lambériába, a szigetelésbe. Hozzátette, nem biztos benne, de talán délután négy óra körül kezdett égni a fürdő. Abban bíznak, hogy a tűzoltók meg tudják állítani a tüzet, és sikerül megmenteni a Tamási Fürdő épületét.

– A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Nyitva volt a fürdő, a fürdővendégek időben el tudták hagyni az épületet. Reménykedünk, hogy sikerül megfékezni a tüzet. Azt követően pedig el kell gondolkodnunk azon, hogyan fogjuk helyreállítani a károkat – tette hozzá.

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint azt megírtuk, a képviselő-testület éppen a legutóbbi ülésén fogadta el – egyhangúlag – a fürdő üzemeltetéséről szóló beszámolót. A fürdő vezetője egyébként szeptemberben lemondott. Ezzel kapcsolatosan azt mondta Porga Ferenc polgármester, hogy az üzemeltető döntésének jogköre, hogy kit bíz meg a fürdő vezetésével, ebbe az önkormányzatnak nincs beleszólása. Vannak vitáink, de összességében elégedettek vagyunk – tette hozzá.

Frissítés (19:20):

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a TEOL.hu-nak elmondta, az oltáson hat település összesen mintegy negyven tűzoltója dolgozik. Hat gépjárműfecskendő és két magasból érkezett a helyszínre, de ott tartózkodnak a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz keletkezésének idején fürdőzők elhagyták az épületet.

Fotó: Facebook/Herold-Róka Dóra

Az épület fém tetőszerkezete alatt kőzetgyapot szigetelés található, az erősen füstölő kőzetgyapot az egyik emeleti helyiség felett kezdett el égni – tudtuk meg a szóvivőtől. Hozzátette, a tűzoltók vágószerszámok használatával felvágják a tetőszerkezet fém lemezeit, hogy elolthassák a lángokat.

Frissítés (20:01):

A helyszínre érkezett Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Frissítés (20:30):

Orbán Attila, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke portálunknak elmondta, hogy családjával a kollégiumba vitte vissza a lányát. Mielőtt Paksról elindultak volna értesült arról, hogy mi történt.

- A családommal Tamásihoz közel laktunk, Szárazdon, és főleg a téli időszakban elég sokat jártunk a Tamási Fürdőbe – mondta, hozzátéve: szörnyű, hogy a tűzoltóknak órák alatt még nem sikerült eloltaniuk a lángokat.

Széles András, Tamási alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy a fürdő tetőszerkezetét bontják a tűzoltók, muszáj, mert a szigetelés kapott lángra. A tűz a tetőszerkezeten kívül nem terjedt át máshova.

A terület kordonnal van lezárva, a területen belül csak a katasztrófavédelem munkatársai, tűzoltók, rendőrök, szakszemélyzet tartózkodhatnak.

Frissítés (21:05):

Köves Péter tűzoltó főhadnagy, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, elmondta, hogy az első egységek hétfőn délután négy óra nyolc perckor kapták a riasztást. Tamásiból az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, Bonyhádról, Dombóvárról és Siófokról hivatásos egységek is részt vettek a beavatkozásban.

A Tamási Fürdő tetőszerkezet ötszáz négyzetmétere érintett a tűzesetben, a tető lambériája és szigetelése kapott lángra. Ahhoz hogy az izzó gócpontokat feltárják, a tűzoltó egységeknek a fémhéjazatot kell megbontaniuk.

- Már csak izzó gócpontok vannak, nem kérdés, hogy eloltjuk a tüzet – mondta nem sokkal este háromnegyed kilenc előtt.

Frissítés (21:15):

Porga Ferenc polgármesterrel is találkoztunk a helyszínen. Elmondta, hogy a Tamási Fürdő a város ékköve, zászlóshajója. Addig maradnak a területen kollégáival, amíg a tűzoltók el nem oltják a tüzet.

- A tűzoltók emberfeletti munkát végeznek, köszönet érte – mondta este kilenc órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában