Illegális bevándorlás

2021.11.30. 07:16

Magyar taxisból lett embercsempész bukott le

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy magyar rendszámú taxit, mellyel három illegális migránst szállított egy magyar férfi.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Az egyenruhások november 29-én, hétfőn 23 óra 50 perckor ellenőriztek egy magyar rendszámú személyautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A taxiként üzemelő kocsiban három illegális migráns utazott, akik közül egy szírnek, ketten jemeninek vallották magukat. Az autót egy 49 éves magyar férfi vezette. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Forrás: TMRFK

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában