Katasztrófavédelem

2021.12.30. 15:13

Balesethez és lakástüzekhez is riasztották a tolnai tűzoltókat

Lakástüzekhez, közúti balesethez, és kútba esett házi kedvenchez vonultak megyénk tűzoltói csütörtök délelőtt – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Forrás: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Forrás: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Csütörtök reggel Tamásiban, a Kishenye utcába vonultak a város önkormányzati tűzoltói egy kútba esett kutyához. A beavatkozó tűzoltóegységek egy műanyag rekesz segítségével mentették ki a négylábút.

Fotó: Radány Péter 

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki egy lakásban Szekszárdon, a Pollack Mihály utcában. Az albérlő saját lábán hagyta el a káreset helyszínét, őt a mentők kórházba szállították. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a lángokat egy kézi tűzoltó készülékkel megfékezték. A tűz másik ingatlanra nem terjedt át.

Mint azt már megírtuk a délelőtti órákban a 61-es számú főút 76. kilométerszelvényénél két személyautó frontálisan ütközött Kocsolánál. A balesetben összesen négy utas volt érintett, akik közül az egyiket a dombóvári hivatásos tűzoltók egy feszítővágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek. A baleseti helyszínelés ideje a forgalmat a közeli benzinkút mögötti útra terelték.

Égésgyorsítóval próbáltak egy kályhába gyújtani Nagyberkiben, a Dózsa György utcában, szintén csütörtökön, a délelőtti órákban. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik légzésvédelem mellett két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozó tűzoltórajok az épület áramtalanítását követően az épületben található gázpalackokat is kivitték. Személyi sérülés nem történt. Az ház két felnőtt és három gyerek lakója a rokonokhoz költözött.

A lakástüzek megelőzhetők

A tűzhelyen felejtett lábasból kifutó forró olajtól, zsírtól lángra kaphatnak a berendezési tárgyak. A túlhevült olaj pillanatok alatt meggyulladhat, a lángokat az edényre helyezett fedővel vagy nedves ronggyal lehet megszüntetni, az olajat aztán hagyjuk lehűlni. Semmiképpen ne próbáljuk a zsiradékot vízzel eloltani, ugyanis az égő olajba jutó víz azonnal gőzzé alakul, és szétveti a lángokat az egész konyhában, azok égési sérüléseket, és komoly tűzkárokat okozhatnak.

A szén-, fa-, vagy vegyes tüzelésű kályhánkat csak aprított fával, papírral, illetve a kereskedelemben kapható alágyújtóssal gyújtsuk be. Soha ne használjunk éghető folyadékot (pl. petróleum, gázolaj, benzin) a tűz élesztésére, mert súlyos robbanás és sérülés lehet a végeredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában