Előzmény nélkül

2021.12.29. 12:29

Gereblyével támadta hátba a 10 hónapos gyermekkel sétáló férfit

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 24 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádlott májusban egy Tolna megyei községben minden előzmény nélkül hátba támadta csak látásból ismert, az utcán sétáló, 10 hónapos nevelt gyermekét a karjában tartó férfit. A vádlott a sértettet egy alkalommal, közepes erővel, egy gereblye fém részével ütötte meg. A sértettnek a bal oldali lapockáján, illetve háta bal oldalán nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett, a kisgyermeknek nem eset bántódása. A sértett a magánindítványra büntetendő könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a vádlott felelősségre vonását. 

A büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül közérdekű munka kiszabását és a bűncselekmény elkövetéséhez eszközként használt gereblye elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a megyei főügyészség szóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában