Az elmúlt 48 óra beavatkozásai

2021.12.13. 16:20

Tűz, baleset és a vihar is adott munkát a lánglovagoknak

Két tűzesethez és 18 műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói a hétvégén. A viharkárokon felül egy kémény- és egy gépjárműtűzhöz riasztották a Tolna megyei egységeket.

TEOL.hu (Forrás: TMKI)

A 6-os főúton felborult autó műszaki mentése (Fotó: TMKI)

A jelentősebb műszaki mentések közül kiemelkedik a szombat reggel a 6-os számú főúton történt baleset, ahol egy személyautó tért le az úttestről, majd borult a tetejére a 133. kilométerszelvénynél. A műszaki mentéshez Tolna önkormányzati és Szekszárd hivatásos tűzoltói vonultak, akik kézi erővel a kerekeire állították és áramtalanították a sérült járművet. A sofőr önerejéből hagyta el az autót.

Tolnai és szekszárdi tűzoltók érkeztek a helyszínre (Fotó: TMKI)

Vasárnap Tolna megyében a viharos szél adott munkát a tűzoltóknak, akik tíz alkalommal avatkoztak be faeltávolítás, egyszer veszélyesen megdőlt távközlési oszlop, egy esetben magas épületről lehulló vakolat és további egy riasztást követően pedig az erős szél által megbontott tetőzet miatt. A műszaki mentéshez Tolna, Szakály, Dombóvár, Zomba, Paks, Kisdorog, Pincehely, Bogyiszló, Szekszárd, Hőgyész és Szakcs településekre riasztották a tűzoltóegységeket, akik motoros láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével számolták fel a káreseteket.

Vasárnap hajnalban Dombóváron, a Kórház utcában egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett, amely tűzeset következtében keletkezett magas hőmérséklet hatására az egyik közeli lakóház redőnye megolvadt. A dombóvári hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.

Teljesen kiégett az autó (Fotó: Dombóvári HTP)

Korom égett Bogyiszlón, egy Vásártér utcai lakóház kéményében tegnap este. A kazánból az éghető anyagot a tulajdonos eltávolította. A szekszárdi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a kémény visszahűléséig, továbbá értesítették a kéményseprőket.

Idén 21 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói kéménytüzekhez. Ne feledje, a kéményseprő ősszel és télen is el tudja végezni a kémény ellenőrzését, és ha szükséges, a tisztítását! Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy a kéményellenőrzés napján ne fűtsünk be, hogy a kéményseprőnek ne forró környezetben kelljen dolgoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában