Drog

2022.01.18. 12:02

Kábítószer árust ítéltek el Bonyhádon

Kábítószer-kereskedelem bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt ítélet el egy helyi férfit a Bonyhádi Járásbíróság.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A Bonyhádi Járásbíróság előkészítő ülésén halmazati büntetésül 2 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra, és 3 év közügyek gyakorlásától való eltiltásra ítélték a
férfit – tájékoztatott a Szekszárdi Törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott a 2020. szeptember 7. és 2021. február 10. között eltelt időszakban heti rendszerességgel vásárolt amfetamint egy kábítószer kereskedőtől, amelyet ezt követően magasabb vételáron értékesített bonyhádi és sükösdi lakosoknak, illetve további ismeretleneknek. A fenti időszakban a vádlott a kábítószer értékesítésből összesen 483.000 forint haszonra tett szert. 

A terheltet végül 2021. február 10.-én a Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai vonták intézkedés alá, melynek során amfetamint, valamint a kábítószer fogyasztásához használható eszközöket foglaltak le a vádlottól. Ezen közúti ellenőrzés alkalmával a vádlott szervezetében kábítószer fogyasztásából származó amfetamin volt kimutatható. A vádlott a járművezetés megkezdése előtt speed típusú kábítószert fogyasztott, melyet követően bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában