Az elmúlt 24 óra riasztásai

2022.01.26. 12:29

Kedden is volt dolguk a Tolna megyei tűzoltóknak

Kedden két tűzesethez és két műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna megyében. Három alkalommal fűtéssel kapcsolatos káresetnél kellett beavatkozniuk a riasztott egységeknek – összesített a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Fotó: Bonyhádi Katasztrófavédelmi őrs

A reggeli órákban Bátaszéken, a Lajvér utcában egy családi ház gázkonvektorának durranása után erős gázszag volt érzékelhető. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázcsap elzárása után átszellőztették az épületet. Az érintett közüzemi szolgáltató szakemberei leplombálták a gázórát.

Pincehelyen egy családi ház melléképületében a túlhevült kazán lemeze hasadt meg egy robbanás következtében. Tamási önkormányzati tűzoltói távolították el az éghető anyagot az égéstérből.

Dunaföldváron, a Baross utcában pedig egy lakóház vegyes tüzelésű kazánjának kéménye szikrázott. Az esti órákban keletkezett tűzhöz a város önkéntes és Solt hivatásos tűzoltói vonultak, akik az éghető anyag eltávolítása után átvizsgálták a padlásteret és az égéstermék-elvezetőt.

Lakosságvédelmi intézkedésre egyik esetben sem volt szükség.

Jelentősebb műszaki mentés:

Délelőtt Aparhanton, a Kossuth utcában egy személyautó és egy kisbusz ütközött, a karambol következtében az utóbbi jármű egy ház kerítésének csapódott. A bonyhádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

A lakástüzek megelőzhetők

Teljesen mindegy, hogy mivel fűtünk otthon, legyen az konvektor, kandalló, cserépkályha, kombi cirkó, vagy kazán, a fűtőeszközöket a fűtési szezon megkezdése előtt évente egyszer tanácsos szakemberrel ellenőriztetni – emlékeztet a katasztrófavédelem. Ezek az eszközök lánggal égnek, hőt termelnek, meghibásodásukból lakástűz keletkezhet. A fűtőberendezések közelében ne legyen éghető anyag, azok a kipattanó parázstól vagy a hőtől könnyen lángra kaphatnak. Gyakori példa erre, amikor a kandalló mellett van a tűzifa, a kályha közelében vannak a száradó ruhák és azok meggyulladnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában