Garázdaság

2022.01.10. 19:05

„Mi az anyádért jöttél nekem?”

Százötven napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 27 éves férfit garázdaság és testi sértés miatt a Bonyhádi Járásbíróság.

Illusztráció: Shutterstock

A pénzbüntetés napi tételét 1600 forintban határozták meg, tíz havi részletfizetést engedélyezve. Ha a vádlott egy részlet befizetését is elmulasztaná, a büntetést napi tételenként egy-egy nap fogházbüntetésre kell átváltoztatni. A nőtlen, szakmunkás vádlottnak kiskorú gyermeke nincs, korábban Ausztriában dolgozott. Vagyontalan, és már volt büntetve. A bíróság régebben társtettesként elkövetett garázdaság miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A sértett 2017. augusztus 12-én délután érkezett a bonyhádi Tarka Fesztiválra, ahol két sört és kétszer két cent röviditalt fogyasztott. Már este tíz óra volt, amikor egy parkoló területén az ittas vádlott hátralépett és nekiütközött az egyenesen haladó, lendületes mozgásban lévő sértettnek. Erre a vádlott azt mondta, „Mi az anyádért jöttél nekem?”

A beszólásra a sértett visszaindult a tőle körülbelül öt méterre lévő vádlotthoz, és nyugodt hangnemben kérdőre vonta, hogy miért mondott ilyet. A vádlott se szó se beszéd, legalább egyszer nagy erővel ököllel arcul ütötte a sértettet a bal szeme alatt. Ezt követően dulakodtak, összekapaszkodtak, és mindketten a földre kerültek. 

A vádlott a hátán feküdt a földön, rajta pedig szintén háttal feküdt a sértett. Kezeikkel hadonásztak, egymás pulóverét rángatták. Ekkor érkezett a helyszínre három rendőr, akik a földön dulakodókat szétválasztották és igazoltatták. A sértett az ütés következtében könnyű sérülést szenvedett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a fesztivál több száz résztvevőjében megbotránkozást, riadalmat keltsen – szólt a bírói indokolás. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában