Baleset

2022.01.16. 13:06

Nem adott elsőbbséget a balról érkezőnek; a vétlen autóban ketten súlyosan megsérültek

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 34 éves dunaföldvári férfi ellen emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ihárosi Ibolya

A főváros felől érkező autó vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést (Illusztráció: Shutterstock)

A lapunkhoz eljuttatott vád­irat szerint a férfi 2021. május 7-én délután, nappali, jó látási viszonyok között, kétirányú, osztatlan forgalmi rendű, aszfaltburkolatú, nedves úttesten az M6 autópálya Paks északi lehajtóján közlekedett a 6-os számú főút irányába a saját személygépkocsijával. 

Az autópálya-lehajtó és a főút kereszteződéséhez érve az „Állj, elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblánál, a megállás helyét jelző vonalnál megállt járművével, majd ezt követően megkezdte a balra kanyarodást. 
 

Eközben azonban nem vette észre a neki balról, Budapest felől érkező, Paks irányába haladó személygépkocsit. Emiatt ez utóbbi jármű a jobb elejével az elé kanyarodó, a vádlott által vezetett autó bal elejének ütközött. Ettől a sértett gépkocsija a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba sodródott, megpördült, majd az autópálya lehajtóján állt meg. A baleset következtében a vétlen autó vezetője és jobb első utasa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérüléseket szenvedtek. A biztonsági övet mindketten használták. 


A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó szabályait. A vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés, és a közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Paksi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában