Baleset Tamásiban

2022.01.15. 13:02

Nem kapott elsőbbséget a szabályosan közlekedő motoros, súlyosan megsérült

A rendőrök befejezték a vizsgálatát annak a Tamásiban történt balesetnek, amelynek gyanúsítottja megszegte elsőbbségadási kötelezettségét, s ezzel balesetet okozott.

Fotó: police.hu

Tamási belterületén, a Szabadság utcában közlekedett tavaly szeptember 18-án egy 18 éves fiú személyautóval. A sofőr, a Kossuth Lajos térhez érve, balra akart kanyarodni a térre, azonban nem biztosított elsőbbséget a vele szemből érkező, szabályosan közlekedő, egyenesen tovább haladni szándékozó segédmotorkerékpárosnak, így összeütköztek. A kétkerekű 15 éves vezetője elesett, és súlyos sérülést szenvedett.

A tamási fiatalembert közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ügyében a Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a vizsgálatot befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre – számolt be az ügy fejleményeiről a police.hu szombaton. 

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk – emlékeztet a megyei rendőr-főkapitányság. Mint írják, a segédmotorkerékpárosok a közúti közlekedés egyik legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában