Ittas vezetés

2022.01.20. 10:31

Részegen hajtott oszlopnak a bűnismétlő férfi Szekszárdon

Ittas járművezetés miatt emelt vádat egy 65 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatta portálunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

A vádiratba foglaltak szerint a férfi tavaly november 23-án a megyeszékhelyen úgy vett részt a közlekedésben, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A vádlott az egyik utcában balra kanyarodás közben elvesztette uralmát a jármű felett, a nedves úttesten megcsúszott, és a kocsi elejével nekiütközött egy lámpaoszlopnak. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. 

Az előállítását követően vett vérminta szerint a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A férfi tettével megszegte a KRESZ ide vonatkozó szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában