Ítélet

2022.01.20. 16:20

Újra rács mögött a többszörös visszaeső

A vádlott és tettestársa még 2020 nyarán ellopott Tolnán a vízparton tárolt két csónakból egy-egy csónakmotort, összesen 450 ezer forint értékben.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

Megkísérelték ezeket eladni, de mielőtt még sikerült volna, a rendőrség lefoglalta és kiadta a motorokat a tulajdonosuknak. Az egyik férfit a bíróság már 2021 májusában elítélte, a másik azonban akkor nem jelent meg a tárgyaláson. Bizonnyal az az oka annak, hogy előzetes letartóztatásba került, amelynek időtartama beszámít a büntetésbe. 

Az általános iskolát végzett 32 éves vádlott nős, négy kiskorú gyermeke és rendszeres jövedelme van. Többszörösen büntetett előéletű. Négy év börtönt kapott például magánlaksértés, rablás, testi sértések és lopás miatt. A büntetést le is töltötte. 

A társtettesként elkövetett csónakmotorlopás ügyében tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyalás jogáról, amit a bíróság el is fogadott, mert vallomása egybeesett az ügy többi bizonyítékával. 

A férfit a bíróság mint különös visszaesőt egy év öt hónap börtönbüntetésre ítélte, és két évre eltiltotta a köz­ügyek gyakorlásától. Legkorábban a büntetés háromnegyed részének a letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Ugyanakkor elrendelte a bíróság egy korábban kiszabott négy hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. 

Mivel az arra jogosultak nem fellebbeztek, az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában