Hétvégi összesítő

2022.01.31. 11:51

Viharos szél okozta káresetekhez vonultak leggyakrabban a tűzoltók

Négy tűzesethez és huszonegy műszaki mentéshez riasztották megyénk tűzoltóit a hétvége folyamán. Viharos szél okozta káreseteknél, kigyulladt gépjárműnél és kisebb szabadtéri tüzeknél avatkoztak be a tűzoltórajok.

TEOL

A viharos szél több épületen is megbontotta a tetőt. (illusztráció, MW)

Fotó: TOTH IMRE

Szombaton kora hajnalban, a 6235-ös út, 8. kilométerszelvényénél, Szedres és Tengelic között egy személygépkocsi letért az úttestről, fának ütközött, majd kigyulladt. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a teljes terjedelmében lángokban álló személyautót. A gépjármű egyetlen utasát a tűz eloltása után emelték ki a beavatkozó tűzoltó egységek.

Kakasd külterületén két hektárnyi területen foltokban nádas égett vasárnap délután. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével oltották el az izzó részeket. Vasárnap este Bátaszék és Báta között, külterületen erdő aljnövényzete égett 50 méter hosszan. Két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a lángokat a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók.

Tolna megye tűzoltói összesen tizenhét alkalommal vonultak viharkárok miatti káresetekhez a tegnapi nap folyamán – tájékoztatott Köves Péter tü. főhadnagy, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A legtöbbször, hat esetben Tolna város önkormányzati tűzoltóit riasztották. Rajtuk kívül még Szekszárd és Paks hivatásos, valamint Tamási önkormányzati tűzoltói avatkoztak be kidőlt fák eltávolításánál, valamint leszakadt távközlési vezetékeknél.

Vasárnap délután Tolnán, a Szent István utcában egy lakóingatlan tetejét bontotta meg a viharos szél. A lakóház cseréphéjazatát a tolnai önkormányzati tűzoltók pótolták. Hőgyészen, a Rákóczi Ferenc utcában egy lakóépület kéménye dőlt meg az erős szél miatt, majd károsított egy alatta parkoló személyautót vasárnap délután. Dunaszentgyörgyön, a Rákóczi Ferenc utcában egy önkormányzat tulajdonában álló ingatlan lemeztetejének a szélét bontotta meg a szél. A paksi hivatásos tűzoltók egy kihúzós létra és akkumulátoros csavarbehajtó segítségével erősítették vissza az érintett lemezt.

Mint arról tegnap a TEOL.hu is beszámolt, vasárnap délután Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám utcában egy harmadik emeleti lakás erkélyén rekedt egy édesanya, akinek kisgyermekei a lakásban tartózkodtak. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a lépcsőházon keresztül jutottak a lakásba, majd kisebb bontással nyitották ki az erkélyajtót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában