Zaklatás

2022.02.18. 10:06

Bélkitaposást helyezett kilátásba volt dolgozójának a fenyegetőző férfi

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 38 éves férfi ellen.

Ihárosi Ibolya

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A vádlott 2019. januárjától alkalmi munkákat biztosított a sértettnek, aki a férfi utasítása alapján jellemzően vashulladék beszerzésében és leadásában vett részt. A sértett több alkalommal szóvá tette a vádlott vele szemben tanúsított lealacsonyító, sértő viselkedését, ezért 2019. februárjában úgy döntött, hogy nem dolgozik tovább a vádlottnak. Ezt a tényt azonban nem tudatta egyértelműen a vádlottal, aki főként azért, hogy a sértettet további munkavégzésre rábeszélje, 2019. február 8. és május 9. napja között összesen 195 alkalommal hívta fel. Nem állt szándékában a sértettet háborgatni, a hívások indítéka kezdetben az volt, hogy rábeszélje a további munkavégzésre. A későbbiekben tudomásul véve a sorozatos visszautasításokat, a cél már a korábbi a munkavégzésből eredő elszámolási vita rendezése volt. 

A vádlott február és április közepe között több szöveges üzenetet is küldött a sértettnek. Ezekben kezdetben megfelelő hangnemben és stílusban próbálta meg rávenni arra, hogy folytassa a munkát. Egy idő után azonban az üzenetek tartalma szemrehányó és fenyegető jellegű lett. 2019. április 17-én reggel küldött üzenetében már veréssel fenyegette meg a sértettet, illetve azzal, hogy „kitapossa a belét”. A fenyegetések a sértettben komoly félelmet keltettek, ezért magánindítványt terjesztett elő, annak érdekében, hogy megbüntessék. 

A vádlott ellen a történtek idején más jellegű bűncselekmény miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban volt, amelyben később jogerősen elítélte a bíróság. A fenyegetőzések ügyében a vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában