Bonyhád

2022.02.21. 11:00

Jogsi nélkül, ittasan nem sokáig jutott

A bonyhádi rendőrök előállították azt az 51 éves helyi férfit, aki alkohol hatása alatt közlekedett autójával a városban vasárnap este.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az egyenruhások február 20-án az esti órákban állítottak meg egy autót Bonyhádon – adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az 51 éves sofőr adatainak ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy jogosítványát még 2018-ban bevonták ittas járművezetés miatt. A férfinak utánképzésen kellett volna részt vennie, hogy a vezetői engedélyét visszakapja, de ezt nem tette meg.

A járőrök a sofőrrel szondát is fújattak, mely pozitív értéke mutatott. Emiatt előállították további mintavételre, mely megerősítette az ittasság gyanúját. Az 51 éves férfival szemben ittas járművezetés vétség miatt büntetőeljárást, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítanak a bonyhádi rendőrök.

Az elmúlt időszakban Tolna megyében megnövekedett az ittas vezetők száma. Mint ismeretes, Magyarországon a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett a vezetés megkezdése előtt. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre.

A baleseti kockázat az alkohol hatására hatványozottan növekszik, az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában