Elismerés

2022.02.15. 12:30

Noel lett a legbátrabb segélyhívó

Balla Noel, Tolna megyei kisfiú az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napja alkalmából megrendezett ünnepségen vehette át az elismerést.

Balla Noel és dr. Hablicsek Nikoletta ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztályának vezetője (Fotó: TMRFK)

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021 júliusában egy – akkor öt és fél éves – kisfiú felhívta a segélyhívó telefonszámot, mert anyukája rosszul lett. (Az esetről itt, a hős kisfiúról pedig itt írtunk). A hőstettéért a gyermeket augusztus 12-én Szombathelyen, a 112-es Segélyhívó Központban látták vendégül. Akkor Noelt dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a központ vezetője fogadta, ahol egy egész napot tölthetett el, és találkozott azzal az operátorral is, aki a hívást fogadta, amikor Noel telefonált.

Az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napja alkalmából február 11-én rendeztek ünnepséget Szombathelyen, melyre Noel is meghívást kapott. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2021-ben a Szombathelyi Hívásfogadó Központ legbátrabb segélyhívója kitüntető címet adományozta a ma már iskolás kisfiúnak. A díjat dr. Hablicsek Nikoletta ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztályának vezetője és dr. Balázs Zsolt ezredes, a Hívásfogadó Központ vezetője adta át Noelnek.

Fotó: TMRFK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában