Hétvégi összesítő

2022.02.14. 16:37

Szabadtéri- és kéménytüzekhez vonultak a lánglovagok

5 tűzeset és 4 műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt hétvégén.

Képünk illusztráció. (Fotó: MTI/EPA)

Fotó: Darren Pateman

Péntek délután Gyulajon, a Kossuth utcában 150 méter hosszan, 3 méter szélesen égett a patak melletti füves terület. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Dunaföldváron, Gyulahegyen izzott kéményben lerakódott korom péntek este. A város önkéntes tűzoltói vonultak a jelzett címre, akik az égés megszűnéséig biztosították a helyszínt. 200 méter hosszan bokros terület égett Bátán, a Furkótelepen péntek délután. A bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Kéménytűzhöz riasztották Tamási önkormányzati és Bonyhád hivatásos tűzoltóit Hőgyészre, a Rózsavölgyi utcába szombat délután. A beavatkozó egységek a kéményből és annak közeléből eltávolították az éghető anyagot, továbbá értesítették a kéményseprőket. A ház fűtése alternatív módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Péntek délután Tolnán, a Gém és Mező utca sarkán egy nyerges vontató bal első kereke alatt beszakadt a csapadékvíz-elvezető akna fedele. A pótkocsi lekapcsolása után a traktort a tolnai önkormányzati tűzoltóegység egy vontatókötél segítségével kihúzta.

Bonyhád közelében borult fel egy személygépkocsi szombat este (Fotó: TMKI)

Már a TEOL.hu is beszámolt róla, hogy Bonyhádon, a 6533-as számú út 12. kilométerszelvényénél egy személygépkocsi tért le az útról, borult fel, majd az úttestre visszasodródva a fél útpályát elzárva állt meg szombat este. A műszaki mentéshez a bonyhádi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, és eltávolították a törmeléket az úttestről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában