Illegális migráció

2022.03.26. 21:55

Embercsempészt fogtak az M6-os autópályán

A szerb férfi 15 illegális migránst szállított autójával.

TEOL

Forrás: TMRFK

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály beosztottjainak jelzése alapján – intézkedés alá vontak egy külföldi rendszámú Mercedes Vito típusú gépjárművet az M6-os autópálya 108-as kilométerszelvénynél, a paksi pihenőben – olvasható a TMRFK közleményében.

Az autót egy 34 éves szerb állampolgárságú férfi vezette. A raktérben 15 fő – köztük négy nő – utazott, akik szír, illetve török állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, valamint Magyarország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A járművel utazó személyeket előállítják, majd az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszaszállítják az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indít. Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában