Csalók akadtak horogra

2022.03.28. 12:10

Kamuprofilokon hirdették a mobilokat, laptopokat, harminc vásárlót vertek át

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy koroncói és egy kótaji fiatalember ellen indult, akik az interneten hirdettek eladásra műszaki termékeket, de egyszer sem teljesítették a vállalásukat.

TEOL (Forrás: police.hu)

Illusztráció: Shutterstock

Még tavaly januárban tett feljelentést egy szekszárdi nő, mert az interneten rendelt egy laptopot, melynek árát előre elutalta, de a terméket többszöri kérésre sem kapta meg, sőt, a hirdető is elérhetetlenné vált. Közel 50 ezer forint kára keletkezett.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, a beszerzett bizonyítékok alapján a gyanú két fiatalra terelődött. A csalók több „kamuprofilt” használtak a hirdetésekhez, és az utalásokat is különböző bankoknál vezetett, más-más számlaszámra kérték.
 

2020 októbere és 2021 februárja között összesen harminc vásárlót tévesztettek meg. Eleinte különböző mobiltelefonokat, majd laptopokat kínáltak eladásra, de soha, senkinek nem küldték meg a felkínált terméket. A „kereskedéssel” nagyjából 900 ezer forint kárt okoztak a megrendelőiknek, akik az ország számos pontján élnek.
 

A 27 és 28 éves férfiakat összesen 30 rendbeli csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mindketten részletes beismerő vallomást tettek.
 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – írta meg az ügy fejleményeit a police.hu hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában