Lezárt akta

2022.03.24. 16:20

Nem sokáig örülhettek a zsákmánynak

A paksi rendőrök befejezték a januári tengelici rablás körülményeinek vizsgálatát, és vádemelési javaslattal éltek az illetékes ügyészség felé.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Mint arról a TEOL.hu hírportálon is beszámoltunk, egy 74 éves tengelici férfi tett bejelentést január 8-án 17 óra körüli időben, hogy betörtek hozzá. A rendőrök a házához mentek, ahol beszéltek vele. Elmondta, hogy két idegen férfit látott az épületbe besurranni. Ezt a sértett észlelte és meg akarta védeni magát. Ekkor az egyik támadó a földre lökte és a zsebéből kivette a pénzét, ami több mint 200.000 forint volt. Az elkövetőkről jó személyleírást adott.

A beszerzett információk birtokában a kollégák megkezdték a két személy keresését. Rövid időn belül Tengelic belterületén sikerült is elfogni őket. Megtalálták náluk a sértettől elvett összesen 210.000 forintot, amit lefoglaltak tőlük és a későbbiek során a károsultnak visszaadtak. A két elkövetőt előállították a Paksi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését és vallomást tettek. Az idősebb férfi azt is elmondta, hogy három nappal korában már járt a sértett házában, akkor körülbelül 6.500 forintot zsákmányolt, ezért lopás vétség elkövetése miatt is felelnie kell. A bíróság január 11-én elrendelte a két férfi letartóztatását. Az esetek körülményeinek vizsgálatát a paksi rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában