Vádemelés

2022.03.09. 12:30

Ököllel vett elégtételt a garázda tizenéves

Két rendbeli garázdaság, valamint könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy 15 éves fiú ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

I. I.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A vádiratba foglaltak szerint a fiatalkorú vádlott és 13 éves gyermekkorú társa, tavaly június 8-án délután Tolnán az egyik buszmegállónál sértő, trágár kifejezésekkel illette az ott várakozó, a padon ülő kiskorú fiút és lányt. Amikor a fiatalok megelégelték a vádlott és a társa kihívó, provokatív viselkedését, gyalogosan elindultak a buszmegállóból. A vádlott és gyermekkorú társa azonban követték őket az utcán, majd a vádlott kezdeményezésére és biztatására a gyerekkorú elkövető, aki az életkora miatt nem büntethető, legalább két alkalommal ököllel megütötte a fején a sértettet. 

Június 10-én az általános iskolájukban egy 13 éves kiskorú fiú provokálni kezdte a fiatalkorú vádlottat, mire ő az iskolatársaik jelenlétében az iskola folyosóján egy alkalommal hátulról megrúgta, majd ököllel a bal halántékán is megütötte. Ezt követően az iskola udvarán még egy alkalommal tenyérrel a jobb szeme alatt is megütötte a sértettet. A bántalmazás alkalmas volt legalább nyolc napon belül gyógyuló sérülés okozására. A könnyű testi sértés vétsége miatt a kiskorú sértett törvényes képviselője joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Ezen idő alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll, külön magatartási szabályként pedig annak előírását kezdeményezi az ügyészség, hogy a próbaidő alatt a vádlott eredményesen folytassa iskolai tanulmányait – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában