Illegális migránsok

2022.03.24. 11:00

Őrizetbe vették a román embercsempészt

A TMRFK Bűnügyi Osztályán őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a 17 illegális migránst szállító román embercsempészt.

Az M9-es autóúton kapcsolták le a román embercsempészt (Fotó: TMRFK)

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna megyei rendőrök március 23-án reggel ellenőriztek egy teherautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy 25 éves román férfi vezette, aki a raktérben 17 illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, közülük ketten afgán, tizenöten indiai állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint kollégáink visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az embercsempész nem tett vallomást. Az ügyben a rendőrök előterjesztést tesznek a román férfi letartóztatásának indítványozására. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a TMRFK közleménye a www.police.hu rendőrségi portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában