Összefoglaló

2022.03.18. 13:49

Többször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 48 órában

Hat tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat az elmúlt két nap leforgása alatt. Körbála, avar égett, egy tanya tetőszerkezete és berendezési tárgyai gyulladtak ki, melléképület tűzeset és kisebb közúti balesetek adtak munkát a tűzoltóknak.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Mártonfai Dénes)

Több mint 30 szalma körbála és az aljnövényzet gyulladt ki Tolna-Mözsön, a TSZ majornál szerda délután. A szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat a beavatkozás során, amelyet egy erőgép is támogatott – olvasható a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

 

Szerda délután egy 40 négyzetméteres tanya tetőzete és berendezési tárgyai égtek Szekszárdon, a Kalász utcában. A tűzesethez a szekszárdi, paksi és bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik légzésvédelem mellett két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A tűzben egy gázpalack felrobbant, míg két másikat az épületből kihoztak, majd visszahűtöttek a beavatkozó tűzoltóegységek. A Tolna megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le. Az illetékes elektromos közműszolgáltató szakemberei az épületet kiszakaszolták.

 

Mint arról portálunk is beszámolt, egy 36 négyzetméteres faszerkezetű lakóházban keletkezett tűz a Mőcsény-Palatincán csütörtök déltájban. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos, valamint a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik a helyszínen már csak füstölést tapasztaltak. A tűzoltóegységek a felderítés közben megtalálták a ház idős lakóját, akin már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.
 

Csütörtök délután a dombóvári tűzoltókat riasztották egy családi ház hátsó udvarában elhelyezkedő, 20 négyzetméteres faszerkezetű tyúkólhoz Dombóváron, az V. utcában. A melléképületben található baromfikat már nem lehetett megmenteni.

 

Somogyszilen, a Rákóczi utcában egy kandalló saválló acél kéménye melegedett túl csütörtök este. Tűz nem keletkezett a kéményben, továbbá annak környezetére sem. A tulajdonos a dombóvári hivatásos tűzoltóegységek kiérkezése előtt eltávolította a tüzelő anyagot az égéstérből. A beavatkozó raj átvizsgálta a kéményt, tüzet, tűzre utaló jelet nem tapasztalt.

Jelentősebb műszaki mentések:
Szerda délelőtt Bikalon, a Béke utcában egy műszaki hibás kamion mintegy 500 méter hosszan gázolajat folyatott az úton, amelyet követően egy személygépkocsi megcsúszott és letért az úttestről. A személyautó a dombóvári és bonyhádi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhajtott a helyszínről. A tehergépjárműhöz egy szervizautó és egy autómentő érkezett. A közútkezelő síkosság mentesítést végzett A tűzoltóegységek a szakemberek megérkezése előtt az útra szóródott gázolaj mentesítését és a forgalom irányítását végezte.

 

Tolnán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában két nagy méretű diófa egy-egy megdőlt ága veszélyeztette a közúti forgalmat szerda délután. A tolnai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították az úttest fölé benyúló ágakat. Egy személygépkocsi egy autóbejáró melletti árokba hajtott Bátaszéken, a Kövesdi utcában csütörtök este. A jármű forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kézi erővel, civilek segítségével szabadították ki a járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában