Tudatmódosítók

2022.04.19. 11:53

Drog birtoklásáért kell felelniük

Két férfival szemben indult eljárás kábítószer birtoklása miatt az ünnepi hétvégén.

TEOL

A magatehetetlenül fekvő férfi kocsijában több fölé kábítószergyanús anyagot találtak (Fotó: TMRFK)

Szombaton este az egyenruhások igazoltattak egy gyanúsan viselkedő, Szekszárd főutcáján közlekedő autóst. Amikor a rendőrök felfigyeltek a férfira – aki egy Volkswagennel haladt Csatár felé – a kocsi után fordultak, majd amikor mögé értek, a sofőr félreállt, és a hátsó ülésre mászott, majd onnan próbálta elhagyni az utasteret.

Az egyenruhások testi kényszerrel bírták maradásra. Az igazoltatás során aztán kiderült, a férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, ennek ellenére már máskor is vezetett, s emiatt jelenleg is eltiltás hatálya alatt áll. Az általa használt járművet a forgalomból kivonták, biztosítás sincs rá. Ruházata átvizsgálása során a férfi kabátjának zsebéből egy nylontasakban zöld növényi származék került elő. A 41 éves foktői férfit előbb mintavételre, majd gyanúsítotti kihallgatásra állították elő. Gyorstesztje pozitív lett, kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Húsvét hétfőn, déltájban a szekszárdi egyenruhások figyeltek fel az egyik nagyáruház parkolójában egy földön fekvő emberre. Mivel magatehetetlen állapotban volt, mentőt hívtak hozzá. A férfi egy nyitott állapotú Mercedes mellett feküdt, melynek az ablakai is le voltak engedve. Az autóból előkerültek a 37 éves helyi férfi iratai, valamint nagy összegű készpénz és több csomag kábítószergyanús anyag. Fehér por, kristály és tabletták is voltak az utastérben.

A férfi hozzátartozójának jelenlétében a nyomozók szemlét tartottak, lefoglalták a gyanús csomagokat. Kiderült, a fiatal férfi két napja távozott lakásáról, a családtagok azóta nem tudtak róla. Állapota miatt a mentő kórházba szállította, még nincs kihallgatható állapotban.

Fotó: TMRFK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában