Lakástűz

2022.04.26. 11:12

Kiégett a Munkácsy utcai ház tetőtere

Kora reggel szirénák hangjára ébredhettek a Szekszárd belvárosában élők. A Munkácsy utcában egy épület tetőtéri szobája és a tetőszerkezet égett.

Ábrahám-Gazsó Rita

Kiégett a Munkácsy utcai ház tetőtere (Fotó: M. K.)

Kedden kora reggel egy emeletes családi házhoz riasztották a tűzoltókat és a mentőket Szekszárdon, ahol a Munkácsy utcában kigyulladt épület tetőtéri szobája és a tetőszerkezet égett - tudtuk meg Köves Pétertől a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. 

Szekszárdról, Paksról és Bonyhádról is érkeztek hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral végül sikeresen eloltották a tüzet. 

Köves Péter elmondta, a tűz következtében a tetőtéri helyiség 5-6 négyzetméteres kis szobája teljesen kiégett, de javításra szorul az épület tetőzete is, amelyet a tűz mellett károsított az is, hogy az oltás érdekében a tűzoltóknak a héjazatot több helyen meg kellett bontaniuk. A helyszínen megjelentek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai akik helyszíni szemlét végeztek. Személyi sérülés értesüléseink szerint nem történt.

Tolna megyében idáig 77 esetben vonultak a tűzoltók lakástüzekhez. 1250 négyzetméter vált a lángok martalékává, ami nagyságrendileg 22 panellakás területének felel meg. Érdemes füstérzékelőt telepíteni a lakásunkba - figyelmeztet a Katasztrófavédelem. 

Lakástüzeknél az egyik legnagyobb veszélyt a keletkező füst belégzése jelenti, ezért ha a lakók időben észlelik a tüzet, nagyobb az esély a sérülések elkerülésére, a menekülésre, lehetőség nyílik a tűzoltók és - társasházak esetében - a szomszédok gyors értesítésére. Ebben segítenek a füstérzékelő készülékek, amelyek a tűz kezdeti szakaszában keletkező füstöt észlelve átlagosan egy percen belül hangos sípolással jeleznek, riasztásukkal az alvó embert is felébreszthetik, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a kisebb tüzek eloltására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában