Verseny

2022.05.17. 18:19

A Cikádor Főnix csapata állhatott a dobogó tetejére

A Melinda Kupa Ifjúsági CTIF Bajnokság II. futamára invitálta a nevezni szándékozó csapatokat vasárnap a Cikádor Főnix Egyesület.

Fotó: TMKI

A Bátaszéken megtartott versenyen három csapat – a Cikádor Főnix Egyesület, Letenye és Újpetre – diákjai mutatták meg, hogy mire képesek. A Vicze János Városi Sportpályáján megrendezett megmérettetésen családias volt a hangulat. A lelátókon, barátok, rokonok gyűltek össze, hogy szurkoljanak a versenyen induló gyerekeknek – tudtuk meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A diákokat, a felkészítésüket végző mentorokat, továbbá a sportpályára látogató hozzátartozókat és barátokat Dr. Somosi Szabolcs köszöntötte. Az alpolgármester elmondta, örömmel tölti el, hogy többen is nyitottak voltak a társas interakciókra, és hogy a fiatal korosztály is aktívan részt vesz a tűzvédelmet érintő megmozdulásban.

Az elméleti felkészültség is szükséges a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályai szerinti versenyszám teljesítéséhez. A pályán elhelyezett akadályok, részfeladatok végrehajtása közben egyetlen szó sem hagyhatja el a versenyszámban résztvevők száját. A fegyelmezett csapatok végig erősen koncentrálva futották végig, kapcsolták össze a tömlőket az akadályokkal tűzdelt pályán.

A dobogó harmadik fokára az újpetrei "Parázsfiókák" csapata állhatott fel, az ezüstérmet a Letenye Önkéntes Tűzoltó Egyesület színeiben futó csapat vihette haza, míg a II. forduló legjobbja a Cikádor Főnix csapat lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában