Marihuána

2022.05.17. 10:56

Bérelt garázsban termesztett fűvel kereskedett a szekszárdi férfi

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit két szekszárdi férfi ellen folytattak kábítószer kereskedelem bűntett, illetve kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

TEOL

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A szekszárdi nyomozók előzetes adatgyűjtést követően 2020. június elején kutatást tartottak egy 26 éves férfi lakhelyén és az általa bérelt garázsban Szekszárdon. Ennek során lefoglaltak tőle több tő kannabisz növényt, szárított növényi törmeléket, valamint ennek kiadagolásához és csomagolásához használatos eszközöket, továbbá kannabisz termesztéshez felhasznált berendezéseket és elektromos készülékeket - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozók megállapították azt is, hogy a férfi nem csak termelője, hanem fogyasztója is volt a tiltott szernek.

A rendőrök kiderítették, hogy a férfi több személynek több alkalommal értékesített különböző mennyiségű szárított levéltörmeléket (marihuanát). Őket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmény elkövetését beismerték és terhelő vallomást tettek az eladóra.    

(Fotó: police.hu)

A termelőt az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alapján gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmények elkövetését beismerte és részletes vallomást tett.

(Fotó: police.hu)

A fogyasztók közül egy személy kivételével mindenki vállalta az elterelést, vagyis a legalább hat hónapig tartó kábítószer-használatot kezelő más ellátásban történő részvételt, így ők egyelőre mentesülnek a felelősségre vonás alól. A 26 éves termelő, valamint egy 28 éves férfi fogyasztó - aki nem vállalta az elterelést – ügyének vizsgálatát a szekszárdi nyomozók befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában