Viharkárok

2022.05.26. 13:48

Dió nagyságú jég és villámárvíz pusztított Tolnában – videóval!

Hat településre riasztották a Tolna megyei tűzoltókat a szerda esti vihar okozta károk miatt.

TEOL

Fotó: Makovics Kornél

A Tolna megyei tűzoltóegységeket összesen tizenöt alkalommal riasztották Bogyiszlóra, Szekszárdra, Decsre, Bátaszékre és Szakályra, valamint a Baranya megyei Mecseknádasdra – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Közleményükben hozzátették, a legtöbbször Bogyiszlóra és Mecseknádasdra vonultak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók a viharos idő miatt. 

Fotó: Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP)

Mint azt részletezték, villany- és távközlési vezetékekre dőltek fák, melyek több esetben a gyalogos- és járműforgalmat is akadályozták. A kidőlt fákat motoros kézifűrész segítségével távolították el az úttestről. A viharban letört faágak tetőhéjazatokat bontottak meg, a tűzoltók a megbontott héjazatok pótlásában is közreműködtek a jégesővel érintett helyszíneken.

Dió nagyságú jég esett többek között Bátaapátiban is (Fotó: Lovász Zsuzsanna)

A legtöbb csapadék Nagymányokon és közvetlen környékén esett, itt közel 20 milliméter eső hullott le viszonylag rövid idő alatt, míg Szekszárdon és környékén 10-15 milliméter csapadék hullott.

Mint azt megírtuk, Bátaapátiban – ahogy Bogyiszlón is – dió nagyságú jég esett, mely szinte mindent elvert. A jégesőről Lovász Zsuzsanna osztott meg videót.


A tavaly júliusi események ismétlődtek meg Jágónakon, ahol  félelmetes villámárvíz pusztított, melyről többek között Buchert Richárd készített videót.

 

A vihar okozta károkról hamarosan bővebben is olvashat portálunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában