Állampolgári bejelentés

2022.05.05. 14:46

Három busszal utazó migránst tartóztattak fel a rendőrök

A paksi és pécsi rendőrök három, magát szír állampolgárnak valló férfit fogtak el az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a paksi pihenőben.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Állampolgári bejelentés érkezett május 5-én 13 óra 15 perckor, hogy az M6-os autópályán a Budapest felé haladó egyik buszon három – feltehetően – illegális migráns tartózkodik.

A megyei kapitányság Paksi Autópálya Alosztály járőrei és a Határvadász Bevetési Osztály pécsi munkatársai az autópálya Budapest felé vezető oldalán megtalálták a keresett járművet, majd kikísérték a paksi pihenőbe. A buszon ellenőriztek három férfit, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A külföldiek mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Szíreknek vallották magukat (Fotó: TMRFK)

A rendőrök az illegális migránsokat előállítják a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában