Vádemelés

2022.05.14. 13:30

Hivatali mellékhelyiségben erőszakoskodott a nővel

Testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott 2021 novemberét megelőzően élettársi kapcsolatban élt a sértett nővel. A vád­irat szerint az elmúlt év december elsején, röviddel éjfél előtt történt, hogy az akkori lakásukon szóváltás során a vádlott egy alkalommal tenyérrel megütötte a sértett arcát a jobb oldalán, majd elment otthonról. Az ütés alkalmas volt könnyű sérülés okozására. 

December 20-án kora délután a vádlott Szekszárdon az egyik hivatalba ment, ahol a nő éppen az ügyeit intézte. Amikor a sértett látta, hogy a vele már megromlott kapcsolatban lévő férfi belép a helyiségbe, sietve bement a női mosdóba, ahová azonban a vádlott követte, majd utolérve többször is megütötte. Az ütésektől a sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Kiabálására felfigyelve a hivatalban dolgozó biztonsági őr értesítette a rendőrséget, ezt hallva a vádlott a helyszínt elhagyta. 

Idén január 16-án este a vádlott a lakásukon az élettársával folytatott heves vita során a sértettet a megalázás szándékával meglökte, majd leköpte. Január 29-én dél körül pedig, szintén egy szóváltás, veszekedés során, a bal kezével, ököllel ütötte meg a nő arcának jobb oldalát. 

A büntetett előéletű vádlott más jellegű bűncselekmények miatt március eleje óta letartóztatásban van. Vele szemben a járási ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában