Embercsempészet

2022.05.23. 10:54

Letartóztatták a migránstaxi magyar vezetőjét

Letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki illegális bevándorlókat szállított az M6-os autópályán – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Fotó: TMRFK

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály járőrei május 19-én 13 óra 55 perc körül ellenőriztek egy magyar rendszámú taxit az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Dunaszentgyörgy térségében. A járművet egy magyar férfi vezette, aki öt, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat előállították, majd a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A taxist őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is. A bíróság a 60 éves férfit május 22-én letartóztatta.

Ügyében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja tovább a vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában