Köszönőlevél

2022.05.30. 12:31

Minden tőlük telhetőt megtettek a rendőrök

Közös életmentésben vett részt két fiatal szekszárdi rendőr a mentősökkel, amiért köszönőlevelet kaptak magas színvonalú segítségükért – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

FEB

Mikó Kitti és Horváth Péter őrmesterek helytállásáért dicséret járt (Fotó: TMRFK)

Két szekszárdi rendőrt, Horváth Péter őrmestert és Mikó Kitti őrmestert május 26-án a késő esti órákban a Szálkára vezető útra riasztották. Az egyenruhások a helyszínen egy férfit találtak, akit a bejelentők a segélyhívó munkatársának instrukciói alapján fektettek úttestre. A járőrpáros egyik tagja, Horváth Péter rendelkezik Police medic képesítéssel, így gyorsan és szakszerűen el tudta kezdeni a bajba jutott újraélesztését társa segítségével. A kiérkező mentők átvették a beteg ellátását, azonban az életét sajnos már nem tudták megmenteni.

Az OMSZ helyszínre érkező mentőtisztje, Molnár Ferenc József másnap köszönőlevelet küldött a rendőrségnek az őrmesterek helytállásáért. „Laikusoknak segítve megkezdték a szakszerű ellátást. Amelyet elképesztően magas színvonalon hajtottak végre.” – fogalmazott levelében a mentőtiszt, az OMSZ Orvosszakmai Osztályának szakértője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában