Garázdaság

2022.05.19. 11:17

Nem kaptak hitelre piát, így megrongálták a helyet

A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 33 éves és egy 26 éves férfi ellen, akik a bűncselekményt társtettesekként követték el.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tolna Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak 2022. január 12. napján 21 óra előtt az egyik Tolna megyei községben egy születésnapi ünneplésről tartottak hazafelé. Közben bementek cigarettát vásárolni a település dohányboltjába, ahol aztán hitelre akartak alkoholos italt venni. Mivel az eladó ezt megtagadta, a vádlottak agresszívvá váltak. Az eladónőt felváltva szidalmazták, trágár kifejezéseket használtak. 

Közben az egyik vádlott leszakította a kiszolgáló pultot, másikuk pedig a kezében lévő szinte teli sörösüveget behajította a pult mögé. A rongálással a vádlottak az üzlet tulajdonosának tízezer forint kárt okoztak, mely nem térült meg. A büntetett előéletű vádlottakkal szemben a járási ügyészség – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában