Rendőrkézen

2022.05.25. 15:02

Sorozatban tört be a két elfogott faddi férfi

A tolnai rendőrök elfogták azt a két faddi férfit, akik az elmúlt hónapokban számos tanya- és nyaralótulajdonosnak okoztak bosszúságot azzal, hogy betörtek ingatlanjukba. Ezen kívül Szekszárdon több autóról is loptak el különböző alkatrészeket.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Ez év januárjában tett feljelentést két – egymás közelében levő – dunaparti nyaraló tulajdonosa, miután ismeretlenek betörtek ingatlanjukba, ahonnan több százezer forint értékben vittek el válogatás nélkül használati tárgyakat – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ezt követő hetekben további betörésekről kaptak bejelentést a tolnai rendőrök. Egy Dombori üdülőtelepen levő házba, majd több tolnai tanyába is betörtek ismeretlenek, akik a seprűtől a harapófogón át, az értékes szerszámgépeken keresztül az alufelnikig mindent elloptak.

Fotó: TMRFK

Több hónapos kitartó munka eredményeként a nyomozást végző tolnai zsaruk látókörébe került egy 41 és egy 51 éves faddi férfi. Az egyik férfi faddi házában tartott kutatás során a rendőrök számos, a betörésekből származó értéket találtak. A házkutatás során egy áprilisban Szekszárdról ellopott segédmotoros kerékpár és számos autóalkatrész is előkerült. Utóbbiak szintén a megyeszékhelyen, az utcán parkoló autókról tűnhettek el.

A rendőrök előállították a tolvajokat, akiket eddig kilencrendbeli lopással gyanúsítottak meg. Mindketten beismerő vallomást tettek. A két férfi több mint két és fél millió forintnyi értéket vitt el a sértettektől. A rendőrök az ellopott és később megtalált tárgyak lefoglalásán túl további lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében. Az eljárás során mindkét gyanúsított szabadlábon védekezik.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában