Ittas vezetés

2022.05.25. 09:21

Speciális bűnismétlő ellen emeltek vádat Szekszárdon

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A férfi úgy közlekedett gépkocsijával  március 23-án délután Szekszárdon, hogy a vezetés megkezdése előtt, a délelőtti órákban szeszes italt fogyasztott. A vádlott munkahelyétől szülei háza felé vezetett, amikor járművét ellenőrzés alá vonták. A férfit előállították, majd vérmintát vettek tőle, mely alapján közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A férfi speciális bűnismétlőnek számít, mivel korábban egy alkalommal már volt büntetve ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt. Vele szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában