Illegális bevándorlás

2022.05.19. 15:37

Taxival „menekültek” az M6-oson

Taxival szállított öt illegális migránst egy magyar férfi, akinek járművét csütörtök délután vonták ellenőrzés alá az M6-os autópályán.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Tolna megyei rendőrök a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól kapott információ alapján ellenőrizték a magyar rendszámú taxit délután két óra körül  az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Szentgyörgyi pihenőhelyen – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint azt közölték, a járművet egy 60 éves magyar férfi vezette, aki öt illegális migráns szállított. A külföldi férfiak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat előállítják a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd a szükséges eljárási cselekmények elvégzését követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a magyar férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást indítanak. Előállítása folyamatban van, gyanúsítottkénti kihallgatására a későbbiekben kerül sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában