Kék hírek

2022.06.21. 08:58

Az elsőbbségadás figyelmen kívül hagyása vezetett balesetekhez

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén június 20-án két súlyos sérüléses és egy könnyű sérüléses baleset történt.

TEOL

Szekszárdon egy vészfékező helyijáratú autóbuszon elesett egy utas és súlyosan megsérült (Fotó: M. K.)

Személyi sérüléses baleset történt hétfőn 7 óra 20 perc körüli időben Nagykónyiban. Egy 88 éves helyi férfi közlekedett kerékpárral, majd jobbra kívánt fordulni, de nem biztosított elsőbbséget az úton közlekedő, neki balról érkező mezőgazdasági vontatónak és kihajtott elé. A balesetben a biciklis súlyosan sérült.

Mezőgazdasági vontató elé hajtott egy kerékpáros Nagykónyiban (Fotó: TMRFK)

Személyi sérüléses baleset történt tegnap 7 óra 42 perc körüli időben Dombóváron. Egy 54 éves helyi nő közlekedett autóval a Kosztolányi utcában a Béke utca felé. A kereszteződéshez érve az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva kanyarodott jobbra, mely során a neki balról érkező kerékpárosnak ütközött. A baleset során a  biciklis, egy 44 éves szintén helyi lakos, elesett és könnyebben sérült.

Az autó vezetője nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak Dombóváron. (Fotó: TMRFK)

Személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés június 20-án 08 óra 28 perc körüli időben Szekszárdról. Egy buszsofőr tett bejelentést, hogy a Béri Balogh Ádám utcában városközpont felé közlekedett a külső forgalmi sávban, amikor a szülészetnél egy kisbusz sávváltás során bevágott elé és vészfékezésre késztette. A járművek nem ütköztek össze, de a manőver során a busz egyik utasa elesett és súlyosan megsérült.

Mentő érkezett a súlyosan sérült utashoz Szekszárdon (Fotó: M. D.)

A Tolna megyei rendőrök hétfőn négy főt elfogtak, további ötöt előállítottak. A szolgálatban levő állomány tagjai öt szabálysértési- és egy büntetőfeljelentést tettek. Az egyenruhások egy biztonsági intézkedést hajtottak végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában