Tűzoltói beavatkozások

2022.06.13. 13:07

Harmincnál is többször riasztották a Tolna megyei tűzoltókat

Három tűzesethez és harmincnégy műszaki mentéshez riasztották a hétvégén Tolna megye tűzoltóit. A legtöbb beavatkozásra a nagy mennyiségben hullott csapadék, valamint a szeles, viharos időjárás okozta károk felszámolása kapcsán volt szükség.

TEOL

Dombóvár környékén rengeteg csapadék zúdult le rövid idő alatt, a víz több helyen is befolyt a házakba. Fotó: Makovics K.

A legtöbb munkát az alagsorokban, picékben, lépcsőházakban felgyülemlett nagy mennyiségű esővíz eltávolítása, valamint az utakra, épületekre dőlt faágak és fák eltávolítása jelentette – tájékoztatott közleményben hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Mint azt közölték, Tolna megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói csak a pénteki nap leforgása alatt huszonkilenc alkalommal vonultak a viharkárok felszámolásával kapcsolatban. A viharral kapcsolatos károk felszámolása folyamán a  leggyakrabban motoros láncfűrészt, dugólétrát, valamint zagyszivattyút használtak a tűzoltók.

Újiregen, a Vörösmarty utcában, egy lakatlan ingatlan emésztőgödréből egy kutyát mentettek ki Tamási önkormányzati tűzoltói szombat délelőtt.

Péntek délután Bonyhádon, a Bajcsy-Zsilinszky utcába egy kisteherautó kipufogója körüli szigetelés gyulladt ki, míg szombaton, Madocsán egy meggyulladt szalmabálához vonultak a hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában