Szívszorító

2022.06.30. 09:55

Maradandó fogyatékosságot okozott a traktoros a 11 éves kisfiúnak

A paksi rendőrök befejezték annak, a Sárszentlőrinc határában történt balesetnek a vizsgálatát, melyben egy traktor tárcsázója nyomott neki a hídpillérnek egy ott álló biciklis kisfiút.

TEOL

Maradandó fogyatékosságot okozott a traktoros a 11 éves kisfiúnak. (Fotó: police.hu)

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020 őszén, hogy Sárszentlőrinc lakott területen kívül egy mezőgazdasági munkagéphez rögzített tárcsázó nekiszorított egy hídon álló kerékpáros fiút a híd betonpillérének.

Már az elsődleges orvosi véleményből kiderült, hogy az akkor 11 éves gyermeknek súlyos sérülései lettek. Az eset kapcsán a paksi rendőrök egy akkor 59 éves nagydorogi férfival szemben indítottak eljárást közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kisfiúnak a baleset miatt maradandó fogyatékossága lett, így a traktorosnak maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása bűntett miatt kell majd felelnie. A férfi részben elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A rendőrök a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában