Nem tudtak leállni

2022.06.02. 14:36

Most a paksi rendőrök csípték fülön a faddi párost

Ezúttal a paksi rendőrök fogták el azt a két faddi férfit, akik az elmúlt hónapokban számos tanya- és nyaralótulajdonosnak okoztak bosszúságot azzal, hogy betörtek ingatlanjukba. A páros Szekszárdon több autóról is különböző alkatrészeket lopott el.

TEOL

A flextől a kályhacsőig mindent vittek, ami mozdítható volt (Fotó: TMRFK)

Mint arról korábban beszámoltunk, kilencrendbeli lopással gyanúsították meg a tolnai rendőrök a 41 és 51 éves faddi férfiakat, akikről kiderült, hogy féltestvérek. A tolnai zsaruk már az első bejelentés után nyomozni kezdtek, és több hónapos munka eredményeként a látókörükbe került férfiak egyik faddi házában tartott kutatás során számos, a betörésekből származó értéket találtak. A rendőrök akkor előállították a tolvajokat, és mindketten beismerő vallomást tettek. A két férfi több mint két és fél millió forintnyi értéket vitt el a sértettektől. Az eljárás során mindkét gyanúsított szabadlábon védekezett.

A paksi rendőrök az illetékességi területükön elkövetett betörések nyomozása során május 30-án állították elő a korábban már a hatóság látóterébe került faddi férfiakat. Mint kiderült, a két tolvaj Gerjenben és Dunaszentgyörgy-Vetle pusztán is tevékenykedett. Elszámoltatásuk, majd kihallgatásuk során hétrendbeli betöréssel gyanúsították meg a párost, akik részben beismerő vallomást tettek. A Paks környéki lopások során 770000 forint körüli értékben károsították meg a sértetteket.

A faddi férfiak zsákmányának egy része (Fotó: TMRFK)

Paksi kihallgatásukat követően a tolnai rendőrök további négyrendbeli lopással gyanúsították meg, majd őrizetbe vették a testvérpárt és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában