Rendőrségi összefoglaló

2022.06.08. 11:03

Tolatás közben ütötte el a gyalogost

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén június 7-én két sérüléses és három anyagi káros baleset történt.

TEOL

A kocsi először a teherautó hátuljába hajtott, majd a bal oldali szalagkorlátnak csapódott (Fotó: police.hu)

Sérüléses baleset történt kedden Tamásiban 11 óra 15 perc körüli időben. Egy lakóház udvarán egy 74 éves tamási férfi személyautójával tolatást végzett. Valószínűleg figyelmetlensége miatt nem vette észre a járműve mögött gyalogló 55 éves, szintén tamási férfit és elütötte. A gyalogos a baleset során súlyos sérülést szenvedett, ezért a mentő kórházba szállította – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság büntető eljárást kezdeményezett.

Ahogy arról korábban már írtunk, súlyos sérüléssel járó baleset történt június 7-én 18 óra 50 perc körüli időben az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán a tengelici lehajtónál. Egy 36 éves péri férfi Pécs felé közlekedett személygépkocsival, mikor a 124-es kilométerszelvény közelében valószínűleg elaludt. Ez miatt későn észlelte előtte haladó kamiont, amit egy 42 éves szolnoki férfi vezetett. A személyautó sofőrje a kormányt elrántotta, de az ütközést már nem tudta elkerülni, járművével először a teherautó hátuljába hajtott, majd a bal oldali szalagkorlátnak csapódott és az út közepén állt meg.

A személyautó utasa - egy 31 éves péri nő - a baleset során súlyosan megsérült, őt a mentő kórházba szállította. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt 19 óra 30 perctől 0 óra 30 percig teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat a rendőrök a 6-os számú főútra terelték. Az ügyben a Paksi Rendtőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett.

A rendőrök kedden négy főt fogtak el, egyiküket körözték. További tízet előállítottak bűncselekmény elkövetése miatt. Az járőrök egy büntető-, és hat szabálysértési feljelentést tettek. A szonda egy járművezető esetében mutatott pozitív értéket. Az egyenruhások három biztonsági intézkedést hajtottak végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában