Király Zsolt tűzoltó százados váltja Győri Lajos tűzoltó alezredest

2022.06.02. 18:10

Új tűzoltóparancsnokot neveztek ki Szekszárdon

Új tűzoltóparancsnok érkezett a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére 2022. június elsejével. Király Zsolt tűzoltó százados váltja Győri Lajos tűzoltó alezredest.

TEOL

Az újonnan kinevezett, és a leköszönő tűzoltóparancsnok (Király Zsolt tűzoltó százados (balra) és Győri Lajos tűzoltó alezredes)

A kinevezés alkalmával Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a korábbi parancsnok, Győri Lajos tűzoltó munkáját, majd sok sikert kívánt a további szakmai pályájához. Ezután bemutatta Király Zsolt eddigi életpályáját, és kérte az állományt, hogy támogassák mindenben az új parancsnokot - tájékoztatott a TMKI.

Győri Lajos megköszönte az állománynak az együtt végzett közös munkát, és hangsúlyozta, hogy a tűzoltók az új parancsnok vezetése alatt is a korábban már megszokott, magas színvonalon folytatják majd a tűzoltás és műszaki mentés területén végzett munkájukat.

Király Zsolt 2005-ben szerelt fel hivatásos tűzoltónak Kaposváron, ahol 2012-től megbízott szolgálatparancsnoki beosztást látott el. 2014-től egy évet műveletirányító tisztként szolgált, majd 2015. novemberétől a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítette szolgálatparancsnoki feladatait, egészen a jelenlegi beosztásáig. 2011-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításában való tevékenységéért Belügyminiszteri elismerésben részesült, valamint 2017. május 14-én „Paks városért” díjat vehetett át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában