Rendőrségi tájékoztató

2022.06.16. 20:00

Veszélyeket is rejt a nyaralás, a vakáció

Idegenforgalmi szezonnyitó kitelepülést tartott a rendőrség Fadd-Dombori üdülőtelep nagystrandján, ahol felhívták a gyerekek és felnőttek figyelmét a szünidő veszélyeire.

Szepesi László

Huszti Gábor alezredes, a megyei kapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tartott tájékoztatót (Fotó: Molnár Gyula)

Egyre magasabbra szökik a hőmérő higanyszála, s a héten az iskolákban is véget ért a tanév. Mindegyik jelzi, hogy itt a nyár, amely nagyon kellemes időszak, de veszélyeket is rejteget. Ez utóbbi miatt tartottak tegnap a Tolna Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai sajtótájékoztatót, vagy, ahogy ők mondták, idegenforgalmi szezonnyitó kitelepülést Domboriban, a nagystrandon, figyelmeztetve gyerekeket és felnőtteket az időszak veszélyeire.

Huszti Gábor, az alosztály vezetője elmondta, a következő hetek, hónapok során a rendőrség is ehhez a nyári időszakhoz igazítja tevékenységét, rendészeti, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési területen is. Beszélt arról, hogy a kellemes napok a kockázatok sorát is rejtik.

Először – mert sajnos a történtek aktuálissá tették a figyelmeztetést – arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkoló járművekben a napsütés hatására a hőmérséklet extrém méreteket ölthet, ezért gyereket, kedvenc kiskutyát, semmilyen élőlényt ne hagyjanak az autóban.

Az is fontos, említette, hogy látható részen egyáltalán ne hagyjanak értéktárgyakat, mert azok a rossz szándékú elkövetők célpontjaivá válhatnak. Az értékek csábítóak a strandon is, ezért jó, ha megjegyezzük, a törölköző nem értékmegőrző. Az alá rejtett drága telefon, ékszer, pénz cseppet sincs biztonságban. Ilyeneket vagy ne vigyenek magukkal, vagy tegyék azokat – ha vannak ilyenek – értékmegőrzőkbe. 

Tanácsolta továbbá a rendőr alezredes, hogy akik nyaralni mennek, amellett, hogy gondosan bezárnak ajtót, ablakot, kérjék meg ismerősüket, szomszédjukat, hogy postaládájukat folyamatosan ürítsék ki. Ugyanis a teli postaláda az esetleges elkövetőknek jelzi, hogy a háziak nincsenek otthon. Hasznos az is, ha megkeresik a településen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottat, aki időnként megnézi az üresen hagyott lakást. Szekszárdon és Pakson pedig évek óta létezik a nyaralókártya program. Ezt a rendőrségen lehet kitölteni, ezzel is növelve a távollévők otthonának biztonságát.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában