Kék hírek

2022.07.16. 09:11

Az utasok sérültek meg a bonyhádi balesetben

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén július 15-én egy súlyos sérüléses és öt anyagi káros baleset történt.

TEOL

Teherautó takarásából érkező gépkocsival ütközött a bonyhádi sofőr vezette autó (Fotó: TMRFK)

Mint arról tegnap már beszámoltunk, személyi sérüléssel járó baleset történt július 15-én 10 óra 55 perc körüli időben a 6-os számú főút és a 6534-es számú mellékút kereszteződésében, Bonyhád külterületén – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mellékúton vezette autóját egy 42 éves bonyhádi férfi. A 6-os számú főút STOP táblával szabályozott kereszteződéséhez érve megállt. Egy neki balról, Szekszárd irányából érkező teherautó jobbra megkezdte a kanyarodást a mellékútra, ekkor a mellékútról érkező férfi megkezdte a balra kanyarodást Szekszárd irányába. Eközben a 6-os számú főúton az egyenesen haladó sávban a teherautó mellett – feltehetően annak takarásában – Pécs felé közlekedett autóval egy 71 éves nagyvejkei lakos két utasával, így a balra kanyarodó jármű nekiütközött az egyenesen haladónak.

A 6-os és a 6534-es mellékút kereszteződésében történt baleset július 15-én (Fotó: TMRFK)

A kanyarodó jármű a kereszteződésben, míg a korábban egyenesen közlekedő balra letérve, a 65362-es számú mellékút jobb oldalán lévő tanya kerítésének ütközve állt meg. Mindkét gépkocsiban az utasok sérültek meg, egyikük súlyosan, ketten könnyebben.

A vétlen autó az ütközés után egy út melletti tanya kerítésének ütközve állt meg (Fotó: TMRFK)

A Bonyhádi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint minden évben több baleset történik ebben a kereszteződésben, ezért fokozottan kérik a mellékúton érkezőket, hogy a közlekedési szabályokat betartva, csak akkor hajtsanak ki a 6-os számú főútra, ha az teljesen belátható!

Anyagi káros baleset történt július 15-én 18 óra körül, a 6409-es úton Nagyszokoly közelében. Egy férfi közlekedett autóval, amikor 6+700 kilométerszelvénybe érve egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett. Áttért a szemközti sávba és nekiütközött a szemből érkező autónak, majd tovább sodródva az árokba csapódott, ahol a tetején állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a Nagyszokoly közelében történt balesetben nem sérült meg senki (Fotó: TMRFK)

Az anyagi káros balesetek közül két esetben tolatás során ütköztek össze a kocsik, egy vadelütés történt és egy esetben későn észlelte a sofőr az előtte forgalmi okból álló autót.

A Tolna megyei rendőrök pénteken három főt elfogtak, négyet pedig előállítottak. A szolgálatban levő állomány tagjai két büntető- és 12 szabálysértési feljelentést tettek. A szonda egy esetben volt pozitív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában