Illegális migráció

2022.07.01. 12:30

Letartóztatásban a Tolnánál balesetező embercsempész

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon egy hónapra elrendelte annak a 30 éves moldáv férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint kilenc, magát afgán és indiai állampolgárnak valló személyt csempészett a járművében az osztrák határ felé.

TEOL

Letartóztatásban a moldáv embercsempész (Fotó: police.hu)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a moldáv állampolgárságú gyanúsított, a román honosságú személygépkocsijával 2022. június 28-án az esti órákban az M6-os autópályán közlekedett, amikor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ellenőrzés alá vonták, a gyanúsított azonban a rendőri felszólításnak nem tett eleget, hanem az autópálya kihajtóján Tolna város irányába indult tovább. 

A gyanúsított menekülése közben egy mellékútra hajtva az út melletti árokba csapódott, melynek következtében négy személy könnyű sérüléseket szenvedett. A személygépkocsi utas- és rakterében összesen kilenc, útiokmánnyal nem rendelkező, személy utazott, akik korábban embercsempészek segítségével jutottak el Szerbiába, majd onnan a magyarországi találkozási pontra. 

A gyanúsított a férfiakat az Ausztriába való jogellenes átjutásuk érdekében szállította Magyarország területén. A járási ügyészség álláspontja szerint a minősített embercsempészéssel gyanúsított férfi esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást. A nyomozási bíró minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat, 2022. július 1-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában