Baleset után

2022.07.07. 19:10

Átterelték a sertéseket a mentesítő kamionba

Kilencven sertés áthelyezésében működött közre szerdán a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság – közölte lapunkkal Dubóczki Balázs parancsnok.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

Mint arról már beszámoltunk, szerdán délelőtt árokba borult egy kamion Szakálynál, a 65-ös számú főúton. Műszaki mentés céljából a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak a baleset helyszínére.

– Pontosabban fogalmazva a kamion pótkocsija megdőlt – folytatta a parancsnok, aki maga is részt vett a mentésben. – A dőlést a pótkocsi egyik hátsó futóművének a meghibásodása okozta. Magával a kamionnal tehát nem történt baleset, a vezető semmilyen sérülést nem szenvedett. A pótkocsiban szállított sertések viszont egymásra zuhantak, így a feszült, szorult helyzetükből szabadulni kívánó az állatokat át kellett helyezni az időközben megérkezett mentesítő kamionba.

– Ebben a munkában is részt vettünk, természetesen úgy, hogy előzőleg tűzoltó autónk csörlőjével stabilizáltuk a pótkocsit és biztonságos körülményeket teremtettünk az állatok áttereléséhez. Ez a tennivaló több mint egy óráig tartott. Miután a sertések súlya alól mentesült a pótkocsi, azt már önállóan ki tudta húzni az árokból a kamion – tette hozzá Dubóczki Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában