Illegális bevándorlás

2022.07.05. 17:34

Nem csillapodik a migráció mértéke

Feltűnően sok illegális bevándorlót fogtak megyénkben a rend őrei pár napon belül. Komlósiné Kiss Anett rendőrőrnagy, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elmúlt egy hétben négy alkalommal is ellenőriztek és fogtak el munkatársaik embercsempészeket és illegális migránsokat Tolna megyében.

S. B. M.

A Tolna megyei rendőrök legutóbb tegnap fogtak el egy embercsempészt, aki 17 migránst szállított (Fotó: TMRFK)

– Négy alkalommal összesen 39 illegális migránst ellenőriztek, akik szír és indiai állampolgárnak vagy kurdnak vallották magukat. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán mind a négy esetben embercsempészés bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. Az elfogott embercsempészek mindegyikét őrizetbe vették. Az illegális határátlépés és a migráció évek óta sújtja hazánkat. Az elmúlt időszakban is folyamatosan fogtak el az ország különböző területein a rendőrség munkatársai illegális határátlépőket, migránsokat és embercsempészeket is. 

Abban az esetben, ha gyanús járművet vagy gyanús személyeket észlelnek (függetlenül az illegális migrációtól), a rendőrök arra kérik a lakosságot, hogy minden esetben értesítsék a legközelebbi rendőri egységet, vagy hívják az ingyenes hívható 112-es segélyhívót! Azokat az illegális migránsokat, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudják, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, közölte a szóvivő. Továbbá hozzátette, hogy a migránsokat segítő sofőrök és embercsempészek eljárás alá kerülnek.

– Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – mondta Komlósiné Kiss Anett.

Bizonyára sokan emlékszünk arra, hogy egy-egy forgalmasabb útszakaszon folyamatos ellenőrzést tartott a rendőrség, nem hiába, hiszen akkor is számos esetben szúrtak ki illegális határátkelőket. Köztudott, hogy a migránsok csak tranzitnak használják országunkat, nem akarnak itt letelepedni, de ettől függetlenül sok kellemetlenséget okoznak hazánknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában